Karate


Karate-do is een van de oudste krijgskunsten van de wereld. Er is weinig bekend over de exacte oorsprong van het Karate-do. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat er niks werd opgeschreven totdat Gichin Funakochi hiermee begon omsteeds 1900.

Karate-do is opgedeeld in 3 stukjes: Kara = Leeg, Te = Hand, Do = Weg. Vrij vertaald betekent dit "De weg van de lege hand". In het karate worden daarom ook geen wapens gebruikt om mee aan te vallen, maar wel om te oefenen voor de verdedigingen. Iemand die Karate beoefend heet een Karateka en draagt een pak dat de Karate Gi wordt genoemd en een band Obi.

De karate stijl die beoefend wordt bij Sportschool Yuzyo is Kyokushinkai. Het is een stijl die zich kenmerkt door de korte en effectieve bewegingen. De karate stijl in ontwikkeld door Matsutasu Oyama (Koreaan) en vervolgens geintroduceerd in Nederland door Jon Bluming.

Kyokushinkai karate bestaat uit 3 onderdelen namelijk: Kihon, Kata & Kumite. Kihon zorgt voor de basistechnieken in het karate. Kata is verantwoordelijk voor de vorm, waarin de basistechnieken in een vast patroon worden gelopen. Kumite ook wel sparren genoemd wordt gebruikt om te trainen met een partner. Waarin je moet anticiperen op wat de tegenstander doet.

Bij Sportschool Yuzyo vinden we het belangrijk dat alle aspecten van het Kyokushinkai karate aan bod komen op een plezierige manier. Iedereen is welkom om bij ons te komen trainen ongeacht gewicht, leeftijd, afkomst etc.

Danny Kalkhoven & Wayne Verheuvel Sensei Wayne met Kids Karate volwassenen

Mocht u zin hebben om eens bij ons te komen trainen dan bent u van harte welkom in onze sporthal aan de basisschool de Twaalfruiter in Vleuten. Wilt u meer informatie dan kunt u e-mailen naar Danny Kalkhoven of Wayne Verheuvel.

Bronnen:
www.wikipedia.org;
www.kbn.nl